top of page

JEWELRY CARE

Onze sieraden zijn gemaakt van sterling zilver. Dit betekent dat het bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% koper. Al onze sieraden zijn hypo-allergeen en nikkelvrij.

 

Op onze gold plated sieraden zit er een microlaag goud van 18 karaat over het sterling zilver.

De gouden microlaag geeft de sieraden een luxueuze uitstraling. Onze sieraden laten we in Nederland vergulden.

 

Onze sterling zilveren sieraden zijn afgewerkt met een microlaag rhodium. Net als goud en zilver is rhodium een edelmetaal, alleen nóg zeldzamer. Rhodium geeft het zilver een prachtige afwerking en glans!

 

Hoe houd je jouw sieraden zo lang mogelijk mooi?

 

  • Poets je sieraden niet te vaak en gebruik geen schoonmaakproducten, zoals zilverpoets. Hiermee kun je het microlaagje goud en/of rhodium oplossen. Het beste kun je onze sieraden schoonmaken door ze onder warm water af te spoelen en zachtjes droog te maken met een zacht, katoenen doekje.

 

  • Wij raden aan om de sieraden af te doen wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen, douchen of sporten. Daarnaast is het ook slim om je sieraden af te doen als je naar de sauna gaat of gaat zwemmen. Tijdens deze activiteiten kunnen je sieraden namelijk sneller verkleuren en/of beschadigingen oplopen. En dat is natuurlijk zonde.

 

  • Wees voorzichtig met verzorgingsproducten, zoals dag en nachtcrèmes, shampoo en parfum. De bestanddelen van dit soort producten kunnen ervoor zorgen dat je sieraden sneller verkleuren en/of beschadigen.

 

  • Tot slot is de verkleuring van sieraden afhankelijk van de pH-waarde (zuurgraad) van je huid. Daarom kan de snelheid van de verkleuring per persoon verschillen. Dit kun je niet voorkomen. Maar met bovenstaande tips houd je jouw sieraden zo lang mogelijk mooi.

bottom of page